Ikkunaremontin kysymykset

Jätä kysymyksesi alle

13 thoughts on “Ikkunaremontin kysymykset

 1. Hei,

  Valoaukon ei pitänyt pienentyä. Näyttää kuitenkin selkeästi, että uudessa parvekkeen ovessa (kuvassa ylempi ovi) on huomattavasti pienempi valoaukko kuin vanhassa (kuvassa alempi ovi).

  https://dl.dropbox.com/s/yllunvkctncdxov/Valoaukko_ikkunaremontti_2018.png

  Tämän aikakauden talossa omaleimaista on nimenomaan ikkunoiden suuri koko, eikä niitä ollut tarkoitus pienentää. Myöskään uusi ovimekanismi ei sitä vaadi. Mitä on tapahtunut?

  • Kiitos huomiosta. Tässä tiivistelmä urakoitsijan vastauksesta: Ikkuna/oviremontti toteutetaan niin, että pääsääntöisesti kätisyydet ja valoaukot ovat vanhoja vastaavia. Se ei kuitenkaan tarkoita, että uusi valoaukko olisi täysin samankokoinen kuin vanha. Nykyaikaisten lämmön- ja ääneneristysvaatimusten myötä parvekeoven lasi on paksu ja raskas, ja se tarvitsee vahvat rakenteet. Myös seinän ja karmin väliin vaaditaan määräysten mukaan nykyään huomattavasti paksumpi eristekerros kuin 1960-luvulla. Näistä huolimatta eroa vanhaan on vaikea huomata.

   Hallitus odottaa vielä mittatietoja valoaukon muutoksesta.

 2. Hei! Olemme saaneet 3D rappuun ensimmäisten joukossa ikkunoiden pellitykset. Ihmettelen olohuoneen ikkunan ja parvekkeen oven pellin väriä, joka on täysin poikkeava verrattuna sivupelteihin tai mihinkään muuhun sinisensävyyn parvekkeella. Miksi näin?

  • Hei Eero,

   Ikkunoiden ja parvekeovien alapuoliset vesipellit tulevat omalla värillään (tumma sinininen), jota vastaavaa väriä löytyy julkisivusta, metallikaiteista jne. Kyseisissä osissa pelti on eri metallia, verrattuna ikkunan ympärillä oleviin osiin, minkä takia käsittelyvaihtoehdot olivat toisenlaiset. Valittu väri on polttomaalattavissa ja siten kestävämpi ja huomattavasti edullisempi kuin jos pinta olisi tehty värillä, jota on ikkunoiden ympärillä. Ratkaisu oli kompromissi. En ole itse nähnyt asennettuna yhtäkään kokonaisuutta. Voisitko laittaa kuvan asennuksesta posti@lassegranroth.com?

 3. Hei, nyt on kaksi ikkunaa vaihdettu ja olohuoneen ikkunan yläreunasta on lähtenyt rappausta n 2 m:n pituudelta. Onko sitä mahdollista korjata, koska minulla on iso, painava kulmasohva, jonka siirtämiseen joudun pyytämään ulkopuolisten apua? Haluaisin päästä ”normaaliin” elämään enkä siirrellä sohvaa edestakaisin lattian kustannuksella.
  Parvekkeen puolelta puuttuu ainakin ikkunapelti…

  • Hei,

   Anteeksi pitkä viive vastauksessa. Rappauksen viat korjataan kyllä, mutta niitä tehdään lisätöinä, joita tehdään yhtenä nippuna. Näin halkeamien ja muiden jälkien kanssa joutuu elämään kuukaudesta kahdeen. Nyt peltejä on allettu asentamaan.

 4. Hieman erilaista tietoa, joten kysyisin; sopimuksen mukaan tekijä suojaa kulkuväylät eli asunnossa tätä ei asukkaan tarvitse tehdä?
  Minulla on hyvät ja toimivat sälekaihtimet, mutta ne eivät sitten sovellu uuteen ikkunoihin? Mittoja uusista tuuletusikkunoista en löytänyt, joten olemassa olevat rullaverhotkaan eivät sovi uusiin ikkunoihin?

  • Hei, hyviä kysymyksiä.

   Tilan raivaaminen ikkunoiden eteen (ja niille päästäkseen) sekä noiden suojaaminen on asukkaan vastuulla. Erityisesti jos sinulla on herkkiä pintoja suosittelen suojaamaan ne. Pahvia ja muovia toimitetaan ennakkoon porraskäytäviin.

   Vanhat sälekaihtimet eivät todennäköisesti sovi uusiin ikkunoihin. Mikäli sälekaihtimet halutaan säästää tulee ne poistaa ikkunoista ennakkoon. Myös rullaverhot on poistettava ennakkoon mikäli ne halutaan säästää. Yleensä rullaverhot asennetaan ikkunoiden päälle, jolloin ne todennäköisesti sopivat myös uusiin ikkunoihin.

 5. Sähköpostilla tullut: Koska ikkuremontin laina tulee osakkaille maksettavaksi?
  – Tällä hetkellä arvio on, että syksyllä 2018. Remontin kulut voi myös jättää huoneistokohtaiseksi lainaksi, jolloin tuosta eteenpäin peritään rahoitusvastiketta.

Vastaa