Autotallit ja pistokepaikat

Asunto-Oy Säästökennossa on käytössä jonotuslista. Jonotuslistaa hallinnoi huolto. Vapautuville paikoille pääsee jonosta aina ensimmäisenä oleva. Vapautuvasta autopaikasta ilmoitetaan jonossa seuraavalle.

Tarkoituksena on, että autopaikoilla ja autotalleissa pidetään käytössä olevia autoja. Ilman yhtiön lupaa ei autopaikalla saa säilyttää esim. asuntovaunua, moottoripyörää, käytöstä poistettua autoa tms. Yhtiöllä on mahdollisuus purkaa sopimus, mikäli näitä periaatteita ei noudateta.

Huom. Jos taloyhtiössä ei ole riittävästi autopaikkoja. Taloyhtiön autopaikat vuokrataan siten, että vuokraajina ovat ensisijaisesti talossa asuvat osakkeenomistajat tai heidän talouteensa kuuluvat perheenjäsenet. Tämän jälkeen tulevat talossa asuvat osakkeenomistajien vuokralaiset tai heidän taloudessaan asuvat henkilöt.

Osakkaiden yhdenvertaisuus edellyttää, että jokaiselle auton omistavalle on turvattava yksi autopaikka, ennen kuin kenellekään voidaan antaa kahta paikkaa. Asunto-osakeyhtiölaissa todetun yhdenvertaisuusperiaatteen mukaan ei toisia osakkaita saa suosia muiden kustannuksella.