Aloitteet

Tälle sivulle voit jättää aloitteita yhtiön tilojen ja palveluiden kehittämiseksi, kommentoida niitä tai jättää peukku ideoille joiden eteenpäin viemistä kannatat. Jätä uusi aloite kirjoittamalla sivulle uusi kommentti.

Huom. tälle sivulle ei tule jättää valituksia yksittäisistä henkilöistä tai huoneistoista. Nämä tulee toimittaa isännöitsijälle esimerkiksi sähköpostise (isannoitsija@saastokenno.com). Mikäli sinulla on huoltoon tai siivoukseen liittyviä asioita jätä huoltokutsu huollon sivujen kautta.

Kaikki jätetyt aloitteet tarkastetaan ennen niiden julkaisua sopimattoman tai herjaavan sisällön estämiseksi.

Kommentit

 1. Ikkunakysely herätti kysymyksen ko. ikkunoiden huollosta: korvausilmaventtiilin puhdistaminen ja tuloilmaikkunan suodattimien vaihto.
  Meistä harva tietää, että nämäkin pitäisi tehdä ja miten.
  Voisiko taloyhtiö jotenkin ohjata tai avustaa asian hoidossa (viestintä ja suodattimien hankinta tms.)?

  • Hei,
   Kiitos ehdotuksesta. Lisäsin asian hallituksen asialistalle. Täydennysrakentaminen ja maalämpö projektit syövät nyt hallituksen aikaa, mutta eiköhän tämäkin saada tämän vuoden puoolella eteenpäin.

 2. Hei!

  On mukavaa, että taloyhtiö tilaa säännöllisesti roskalavan. Lavalle näyttäisi kuitenkin päätyvän suuri määrä käyttökelpoisia huonekaluja ja muuta ehjää tavaraa.

  Haluaisin ehdottaa, että taloyhtiö voisi tilata kierrätystavarakauppa Fidan ilmaisen tavaroiden noudon aina ennen roskalavan tuoloa ja viestiä mahdollisuudesta kierrättää tavaroita tuomalla ne tiettyyn aikaan Fidan autolle.

  Jos innostusta riittää, minusta myös pihakirppareiden järjestäminen ennen roskalavan saapumista olisi mahdollinen tapa panna hyvä kiertämään ja samalla vaihtaa kuulumisia naapureiden kanssa.

  • Kiitos ehdotuksesta.

   Ymmärtääkseni Fridan nouto on ilmainen ja saatavissa koska tahansa. Tästä optiosta voisi tiedottaa samalla kuin roskalavasta kerrotaan, jotta pienempi osa käyttökelpoisesta päätyisi jätteeksi. Pihakirpputori on toki mahdollinen tapahtuma myös. Tämä lähinnä kaipaa muutaman henkilön miettimään miten käytännössä toimitaan, esim mainostaminen asukkaille ja ulkopuolisille. Hallitus on aiemmin keskustellut tavaroiden kierrättämisestä ja tuolloin suhtautuminen on ollut varauksellista. Yhtiössä aina ajoittain ilmenee haittaeläimiä ja osaltaan kierrättäminen saattaa niitä lisätä. Tämä pitäisi jotenkin huomioida, kun mietitään pihakirpputoria. Olisiko sinulla kiinnostusta lähteä toteuttamaan tällaista toimintaa?

   • Kiitos vastauksesta! Voin lähteä suunnittelemaan pihakirpputoritoimintaa. Mistä minun kannattaisi lähteä liikkeelle? Voisinko vaikka perustaa kierrätystoimikunnan, joka järjestäisi pihakirpputoreja ja vaikka tarvittaessa auttaisi Fidan auton tilauksessa?

    Haittaeläimet on varmastikin hyvä ottaa huomioon viestinnässä ja kehottaa viemään tavarat roskalavalle, jos asunnossa on tai on hiljattain ollut haittaeläimiä.

 3. Kymppikerroksen vinttitiloissa on rojua kanahäkkien edessä. Nyt kun siirtolavakin on pihalla,niin kannattaisi roijata rojut sinne. Ilmestyneet tammikuussa. Katsokaa kameroista,kuka ne sinne vienyt ja lasku perään. Paloturvallisuusriski!!

  • Hei,

   Kiitos viestistäsi. Tavaroiden poisvienti olikin jo huollon työlistalla, kun välitin viestisi heille.

   Nykyisellään kameroiden keräämää kuvaaineistoa käsitellään vain rikosten selvittämisen yhteydessä. Näin toimitaan asukkaiden yksityisyyden suojelemiseksi.

 4. Hei vielä!
  Sähköpostiini oli tullut viesti:Teillä naksuu ikkunan alumiinit.
  Valitettavasti kyseinen ilmiö esiintyy tietyillä keleillä kun lämpötilamuutokset ovet suuria.
  Kyseiselle ilmiölle ei oikein ole mitään tehtävissä.

  Tarkistin kohteen jälkitöistä että asentaja on käynyt tarkistamassa alumiinien väljyydet jo aikaisemmin teidän asunnossa .

  Eli asia myönnetään ja todetaan, että sille ei voi tehdä mitään!? Aika hurjaa! Mielestäni tuollainen asia pitäisi mainita ennen ikkunoiden ostoa.

  Aion tehdä ikkunoista reklamaation joka tapauksessa.

 5. OK, laitan huollolle. Tosin Pihlan mies on käynyt asunnossa, muistaakseni nyt alkuvuodesta. Hän ei kyllä ottanut paljon kantaa mihinkään; sanoi vain, että yksi vaihtoehto on vaihtaa ikkuna ja että ajan kanssa se voisi hävitä. Olen tosiaan ottanut asian tiimoilta yhteyttä pian remontin valmistuttua.

  Kyseistä ääntä ei voi huomata joka päivä enkä varmasti tiedä sitä, mikä on laukaiseva tekijä. Pauke tulee yleensä sarjassa eli useita peräkkäin ja sitten tauko 5-15 min.
  Vuodenaika vaikuttaa paukkumiseen. Keväisin on mielestäni pahimmillaan.

  Lisäksi tuuletusventtiiliä ei saa kokonaan kiinni, vaikka käyttöohjeessa niin lukeekin. Sen totesi itse Pihlan työntekijäkin. Minulla makuuhuoneessa veto osuu olkapäihin, kun on kova tuuli ja sopivasta suunnasta….

  Ikävää, kun oli arvokas remontti ja lopputulos oli tuo.

 6. Kiitos vastauksesta. Varmaan onkin niin, että jos on sikeä nukkuja, niin sellaista ei edes huomaa. Kuitenkin yllätyin siitä, että en ole yksin ja jopa ratkaisuehdotuksia löytyi.

  Varsinkin metsän puoleiset ikkunat (kyse 3c-rapusta) pitävät välillä hurjaakin meteliä. Se vaihtelee, millaiset ilmat on. Aurinko kyllä tuntuu liittyvän asiaan. Vanhat ikkunat eivät pitäneet mitään meteliä. Jollakin asukkaallahan oli tullut särö ikkunaan ihan itsekseen.

  https://www.rakentaja.fi/vastauspalvelu/ikkunat_ja_ovet/ikkunankarmien_jaykistaminen_lampoelamisnaksahtelun_vahentamiseksi_47790.htm

  https://keskustelu.suomi24.fi/t/8705635/ikkunaruutu-paukkuu-ja-napsuu

  https://keskustelu.suomi24.fi/t/6858018/miksi-ikkuna-paukkuu

  http://www.fiini.fi/fi/FIINI-ikkunadetaljit.html

  • Kiitos lisätiedoista, voisitko laittaa huoneiston numeron mailitse (hallitukselle tai huollolle) niin, huolto voisi tarkistaa löytyisikö huoneistosi ikkunoista eroavuuksia. Sen verran sain jo lisätietoa, että muut eivät ole ilmoittaneen paukkeesta tai napsumisesta. Ainostastaan ilmanvaihdon vinkumisesta on tullut valituksia (siihen auttaa kun venttiiliä vääntää hiukan).

 7. Hei! ikkunaremontista vielä sen verran, että ainakin omat ikkunani paukkuvat ja napsuvat usein. Varsinkin makuuhuoneessa tämä on erittäin epämiellyttävää ja nukun nykyisin korvatulpat korvissa. Tuuli ei vaikuta asiaan vaan muut seikat. Olen tehnyt asiasta reklamaation Pihlalle, joten katsotaan, miten etenee. Nihkeitä ovat olleet auttamaan asiassa, joten ottanen ehkä vielä yhteyttä kuluttajasuojaan. Ei pitäisi olla kuitenkaan tyyppiominaisuus. Netistä löytyy muitakin kohtalotovereita….

  • Hei,
   Kiitos tiedosta. En olen kuullut vastaavasta aiemmin.

   Taloyhtiö on työn tilannut, joten meidän tehtävämme on katsoa tavara on sitä mitä on tilattu. Pyytäisinkin sinua lähettämään kuvauksen ongelmasta ja linkit vastaavista tapauksista. Mikäli saat vastauksen Pihlalta niin mielellään sen myös hallituksen mailiin (hallitus@saastokenno.com). Mikäli tiedät että muilla on tai muut tämän lukijat tunnistavat saman ongelman pyytäisin olemaan yhteydessä hallitukseen myös.

 8. 3 talojen takana rinteessä olevat puuportaat ovat olleet rikki yli 2kk. Reilun kuukauden ajan niissä on roikkunut lappu ”Portaat epäkunnossa ja toistaiseksi käyttökiellossa.” tms. Etenkin näin kesäaikaan monet asukkaat käyttävät runsaasti kyseisiä portaita, mikähän niiden korjauksessa kestää?

 9. D-rapun “pyörävaraston” ovi ei mene enää ovipumpun asennuksen jälkeen omalla painollaan kiinni. Eli tuon pienen varaston, joka ei kuulemma ole pyörävarasto, mutta sellaisena käytetään, ovi on hyvin raskas eikä siitä huolimatta mene omalla painollaan kiinni. Ovipumppu hidastaa oven kiinnimenoa niin tehokkaasti että ovi näyttää menneen kiinni asti mutta lukkoon se ei mene ilman erillistä painallusta. Näin ollen se jää hyvin helposti vahingossa avoimeksi.

 10. Hyvä että selvitetään. Ettei käy niin, että taloyhtiö joutuisi hankkimaan myös bensapumpun tontille, jotta kaikki olisi ajamisen suhteen tasa-arvoisia : )
  Eli yhteisvastuullisesti maksettaisi kaikkien ajot… (tämä vitsinä, mutta näinhän se pitäisi olla, jos yhteistä sähkö käytetään muutaman euron kk hinnalla tolpasta).

 11. Onko taloyhtiö ottanut kantaa sähköautojen lataamiseen tolppapaikalla? Onko sallittua ja millä kriteereillä ja luvilla sekä tietysti kustannuksilla? Ettei käy niin, että autoa ladataan ja sitten ajellaan meidän kaikkine kustannuksella. Lataamista siis näyttää jo tapahtuvan.

  • Hei Kirsi,

   Kiitos aloitteesta! Hallituksessa ei ole keskusteltu sähköautojen lataamisesta, meillä ei ole ollut tietoa, että kysyntää olisi ollut. Nyt selvästi on tarvetta luoda pelisäännöt lataamiselle. Laitan aiheesta lisää, kun olemme keskustelleet miten asian suhteen edetään.

  • Hei,

   Paikkaa, jossa olisi vesipiste ja kaivo ei ole käytössä. Mikäli kysyntää on sellaisen vesipisteen järjestäminen on mahdollista, mutta pitäisi miettiä mitä mahdollisesti öljyiselle likavedelle tehdään. Kaivollisia tiloja ei ole kartoitettu, joten en osaa sanoa onko sellaisia.

 12. Ihan kiva että on tuo muovien keräysastia. Nyt sitä mainostetaan käytävissäkin joten jokohan sen kävisi joku joskus tyhjentämässäkin. Tänä aamuna ei ainakaan vielä oltu tyhjennetty ja niitä muoveja on siellä levällään enemmän kuin tarpeeksi. Kuinka tiheä tyhjennysväli tulee olemaan? Yksi tuollainen pieni roskis täyttyy aika nopeasti. Voisiko tilaa saada isommalle astialle poistamalla toisen paperinkeräys astian kun sitä tulee nyyään varmaan paljon vähemmän kuin ennen?

  • Muovinkeräysastioille haetaan sopiva tyhjentämisväli kertyvän kokemuksen myötä. Nyt alkuun tyhjentämisessä on kuitenkin ollut selvä puute ilmeisesti tietokatkoksen myötä. Asiaa ollaan hoitamassa ja tarkoitus on saada tyhjennykset pyörimään normaalisti mahdollisimman
   pian.

 13. Jos ikkunaremontti-kirjeestä ei vielä ole lähtenyt päivitettyä versiota, niin kannattaisi selventää jo eka lause: vaihdetaan kaikki ikkunat ja ovet! Tarkoitetaan kai pelkät parvekeovet. Nopeasti lukien tulee mieleen, että huoneistojen ovetkin vaihdetaan. Sitten olisi hyvä selventää mikä on taka mikä etu-puoli taloista. Aikataulutaulukossa puhutaan taka/etu ja selvennyksessä sitten parvekepuolesta ja toisesta puolesta. Ehkä tämä on saivartelua, mutta jotenkin lukiessa tuli epämääräinen oli, että mikä mikin on. Missä syklissä parvekkeettomien huoneistojen ikkunat vaihdetaan?

  • Valtava Kiitos kommenteista. Eiköhän paperiversiotakin ehditä päivittää näiden osalta. Pitääkin tulevaisuudessa laittaa tiedote luonnokset nettiin niin niistä karsiutuu pois epäselkeydet. Vielä kerran Kiitos! 🙂

 14. Moikka! Ehdotan, että siirtyisimme pesutuvassa takasin vanhaan aikaan, eli että vuorot olisivat 8-12, 12-16 ja 16-20. Itse käyn pesutuvassa pesemässä lakanoita, päiväpeittoja yms, jotta saisin ne kuivaksi. Nyt kolmen tunnin vuoro ei riitä pyykkien kuivaukseen, ja sen takia siellä on aina edellisen pyykit kuivumassa. Tänä aamuna taas harmitti, kun edellinen on jättänyt omat pyykkinsä kuivumaan siten, etten saa nyt omiani minnekkään, joten ne eivät ehdi kuivua, ja tekisi mieleni jättää ne taas seuraavan vuoron riesaksi. Toisaalta tuntuu ikävältä keräillä naapurin sukat ja alusvaatteet naruilta, mutta pakko kai sen on, kun en tosiaan noita lakanoita, pyyhkeitä yms. saa oikein täällä kotona ripustettua kuivumaan. Tai sitten alan varaamaan kaksi peräkkäistä vuoroa, kun käyn siellä kuitenkin melko harvoin.

  • Hei Jaana,
   Hienoa, että kerroit ongelmasta. Keskustelimme asiasta hallituksessa. Yritetään parantaa pyykkien kuivumista lisäämällä ilman kiertoa tilassa ja mikäli se ei auta niin muutetaan nuo ajat takaisin. Pienemmällä puolella ja tuulettimien alla kuivaaminen kolmessa tunnissa on onnistunut ainakin minulla.

   • Joo, siis kyllähän pienen määrän kuivattaakin. Mutta jos pesee kerralla enemmän (eikös se juuri ole pesutuvan idea), niin ei saa pyykkejä parissa tunnissa kuivaksi. Eikä varsinkaan, kun ainakin toinen huone on aina täynnä edellisen pyykkääjän vaatteita. Viimeksi tänään. Ja heippalappujen määrästä päätellen, en ole tässä asiassa yksin. Mur!

    • Hei Jaana, Sain vahvistuksen että 4 talon isommankuivaushuoneen ilmankierto on parannettu. Tavoitteena on, että pesutuvassa pystyy kuivaamaan 3tunnissa ainakin sen kaksi koneellista, jotka ensimmäisen tunnin aikana ehtii pestä, jolloin kuivaamiseen jää 3h.

     Mikäli tämä parannus ei auta niin laita viestiä täällä tai mailitse niin katsotaan keksitäänkö vielä parannusta vai tuleeko siirtyä pidempiin vuoroihin.

 15. En usko, että olen ainoa Kastelholmantie 4 ab-talon asukas, jota ostarilta kuuluva metelöinti häiritsee. Tilanne on mennyt vaan pahempaan suuntaan, ja kesällä harmittaa kun ikkunaa ei voi makuuhuoneessa pitää auki metelin takia. Voimmeko taloyhtiönä puuttua ostarin taakse kerääntyvän porukan metelöintiin ja huutamiseen?

  • Taloyhtiö ei ole tehokkaita keinoja puuttumiseksi. Häiriötä kolevien pitää itse järjestyshäriön sattuessa ottaa yhteyttä poliisiin.

   Taloyhtiö voisi joissain tapauksissa rakentaa meluaidan, mutta meidän tapauksessa se ei ole ratkaisu.

   Kolmas tapa voisi olla kerätä adressi tms. joka toimitetaan ostarin hallinnolle, mutta mitään velvoitetta vaatia muutosta taloyhtiöllä ei ole.

 16. Ikkunarempasta asiaa: remontin esittelyssä oli, että ikkunan edessä on sitten aikanaan oltava riittävästi vapaata tilaa. Minulla on keittiön ikkunan edessä kiinteä taso, lienee muillakin. Ei kai sitä tarvitse repiä irti?
  Laajakaistasta: onks pakko maksaa, jos ei haluu tai ota talolaajakaistaa? Toki on edullinen ja kannattaa ottaa, jos vakituisesti asustelee.

  • Hei Kirsi, Pahoitteluni vastauksen viiveestä.

   Tämä ei ole selvillä. Oletus on, että urakoitsija käy läpi nämä tilat, jossa on kiinteitä kaappeja tms. pysyviä rakenteita ja kertoo täytyykö näille tehdä jotain ja miten he hoitavat asian.

   Laajakaistan ottaa taloyhtiö, jos näin päättetään, eli yksittäinen osakas tai asukas ei voi valita. Jos tähän päädytään laajakaista maksetaan vastikkeen osana.

 17. Ikkuna&oviremontista sen verran, että toivottavasti sisäpuoleiset ikkunalistat tulevat olevaan kunnolliset heti alkuun. Meillä kävi toisessa asunnossa niin, että kokopuiset listat taisivat olla sekundaa ja jouduttiin vaihtamaan. Listat menivät kieroon niin pahasti, että karmin ja listojen välistä kävi kova tuuli. Sälekaihtimien säätönuppien ja -nauhojen sijainnit toivottavasti saa itse valita. Ainakin yksiön isoissa ikkunoissa niiden pitäisi olla siinä tuuletusikkunan puolella, siis ihan keskellä asuntoa. Toki menee epäsymmetriseksi, mutta käyttö on aika lailla helpompaa. Muuten, ne piirustukset eivät auenneet, herjaa, että on väärä osoite.

  • Toivotaan, että saadaan kerralla kuntoon. Suurin vaikutus on asennusryhmällä, jonka puolestaan valitsee urakoitsija.

   Me puolestamme olemme valinneet hyvän valvojan, mutta toki, ensisijaisen tärkeää on että asukkaat ja osakkaat aktiivisesti kommentoivat havainnoistaan, jotta samoja vikoja ei tehdä kaikkiin huoneistoihin.

   Sälekaihtimien säätöjen sijainneista ei ole sovittu mitään ja ne asentaa erillinen toimija, jonka kanssa ne voidaan sopia.

   Minulla piirrustukset latautuvat. Ne ovat pakattuja tiedostoja, joissa on useita tiedostoja sisällä. Voin laittaa ne sinulle myös sähköpostilla.

 18. Taas tänään meinasin kaatu tuossa 4 ab-talon vierustalla olevilla puuportailla. Ne ovat vaaralliset ainakin talvella (toki tiedän, että niissä ei ole talvikunnossapitoa) ja mietin että pitäisikö nuo portaat korjata/uudistaa ennenkuin mitään vakavampaa vahinkoa sattuu? Toissa syksynä autoin samassa kohtaa vanhuksen ylös joka oli komapstunut siinä portiden alapuolella olevaan puunjuureen. Kaikki asukkaat kuitenkin näitä rappusia käyttävät, kun tulee turhia askelia kun joutuu kiertämään parkkipaikan kautta.

  • Hei Jaana ja kiitos ehdotuksesta. Pyysin huoltoa hiekoittamaan portaat pika-apuna. Keskustelemme hallituksessa mitä portaille ja niiden alla olevalla polulle voisi tehdä pysyvän ratkaisun löytämiseksi.

   Jos portaat ovat liukkaat voit myös itse pyytää huoltokutsulla hiekoittamaan ne.

  • Hei,

   Huonokuntoisten sisäovien uusiminen kellarikäytävissä on suunnitelmissa. Alkuperäisen suunnitelman mukaan ne olisi uusittu jo ennen lukkojen vaihtoa, mutta ovien teettäminen osoittautui astetta haastavammaksi ja nyt aikataulu on auki. Toteutetaan viimeistään sitten kun ulko-ovia uusitaan ikkuna ja parvekeremontin yhteydessä.

   Pyöräkellareiden ovia ei olla uusimassa vaan ne ovet, joita vielä oli otetaan pois, jotta pyörien tuominen ja vieminen olisi mahdollisimman sujuvaa. Käytävät on varustettu kameroilla ja kaikki käytäviin johtavat ovet on varustettu uusilla lukoilla, jotka tallentavat kulkutiedot. Mikäli tämä ei riitä suojaamaan pyöriä niin täytyy nuokin ovet teettää.

 19. Mainitsin asiasta pelastusharjoituksen yhteydessä mutta tässä uusiks. Eli 3a-c talon takapihan rinteen reunalla törröttävät putkenpätkät pois ennen kuin joku makaa esim polkupuorällä kaatumisen seurauksena teräsputki keuhkoissa siinä rinteen reunalla

 20. Ullakkorakentaminen voisi olla mahdollinen tapa tuoda lisää neliöitä, joille jyvittää kustannuksia. 4. puolen talot nousevat alueen kattojen yläpuolella ja voisivat olla hyvin kiinnostavia ja uniikkeja. Tällä hetkellä rohkaisisin asukkaita keskusteluun mitä hyötyä tai haittaa ullakkorakentamisesta voisi olla.

Vastaa