Huoneistojen kunnossapitovastuut

Palovaroittimet

Laki vaatii, että jokaisessa asunnossa on oltava toimiva palo­varoitin. Tar­kis­tattehan, että asun­nos­san­ne on sellainen. Laitteita on oltava yksi jokaista alkavaa 60 neliömetriä kohden. Eli 24–60 m2 yksi palovaroitin, yli 61 m2 kaksi palovaroitinta.

Vesivahingot

Jos havaitsette huoneistossanne vesi/viemäri­ongel­man, putkistovuodon tai muun vesivahingon, siitä on ilmoitettava välittömästi sekä talon huolto­miehelle että isännöitsijälle.

Huoltom. Vesa Koppi             puh. 0400 870 081

Lattialämmitys kylpyhuoneissa

Asumisterveysliitto AsTe ry muistuttaa, miten tärkeätä on pitää pesutilojen lattialämmitys aina päällä.
Jos lämmityksen sulkee kesäksi, säästää ehkä muutaman euron energialaskussa, mutta edesauttaa hiivojen,
bakteerien ja homeiden kasvua laattojen kosteana pysyvissä saumoissa.

Saumojen kautta kosteus voi päästä myös lattialaattojen alle. Vaikka vedeneriste estää valuvan veden siirtymisen
tätä syvemmälle, se voi päästää vesihöyryä lävitseen. Siksi on viisasta kuivattaa kosteus heti pois lattialämmityksellä.

Lähde: Kotitalo 5/2014

Kylpyhuoneen ilmanvaihtoventtiilin puhdistus

Huoneiston riittävä ilmanvaihto on tärkeää, jotta rakenteet pysyvät kuivina ja asumismukavuus säilyy korkealla tasolla. Asukkaan velvollisuuksiin kuuluu ilmanvaihdon toimivuuden varmistaminen mm. pitämällä ilmanvaihdon poistoventtiilit puhtaana pölystä. Huoltoyhtiö auttaa tarvittaessa.

Tässä ovat ohjeet kylpyhuoneessa sijaitsevan ilmanpoistoreitin puhdistamiseen. Huom. Vaurioiden välttämiseksi ainoa sallittu työväline on imuri tai muu pölyn poistamiseen kevyellä tavalla soveltuva väline.

Ohje