Lukot ja kameravalvonta

2016 syksyllä kiinteistöön asennettiin kameravalvonta tiettyihin kohteisiin ja uusittiin lukot ulko- ja yhteisten tilojen ovissa. Alta löydät tietoa kameravalvontaan ja lukkoihin liittyen. Jos sinulla on kysymyksiä voit lähestyä niillä isännöitsijää tai hallitusta (yhteystiedot löydät täältä).

Lukkojen ja kameroiden tallentama aineisto muodostaa henkilörekisterin, jota hallinnoi isännöitsijä. Kameroiden tallentamaan aineistoa käytetään vai rikosten selvittämiseen. Lukkojen lokitietoja käytetään myös tilojen (kuten pesutupa ja saunat) käytön seurantaan. Lisätietoja rekisteriselosteesta.

Kameravalvonta

Ullakoiden sisäänkäynneillä, pyörä- ja varastojen käytävillä on tallentava kameravalvonta. Valvonnan tarkoituksena on yhdessä lukituksen kanssa ennalta ehkäistä ja mahdollistaa tilojen väärinkäytön ja omaisuusrikoksien selvittämisen. 2022 yhtiökokous antoi hallitukselle valtuutuksen käyttää videokuva- ja lukkitietoaineistoa varkauksissa ja vahingonteossa käytettyjen avainten selvittämiseksi ja poistamiseksi järjestelmästä.

Jos osakkaalla on tarpeen saada kuva-aineistoa rikostapauksen tueksi tulee hänen rikosilmoitusta tehdessään kertoa, että tiloissa on nauhoittava kameravalvonta. Tämän jälkeen poliisi tekee yhtiölle aineistopyynnön. Huom. muistathan ilmoittaa isännöitsijälle murroista ja ilkivallasta yhtiön tiloissa, jotta niitä voidaan selvitää.

Lukot

Ulko- ja yhteisten tilojen oviin on asennettu iLoq sähköinen lukitus, joka tallentaa käytetyn avaimen tunnisteen ja käyttöajan. Avaimet ovat huoneistokohtaisia. Avaimet perustuvat sähköiseen tunnistukseen, jonka takia lukkoja ei tarvitse uudelleen sarjoittaa yksittäisen avaimen kadotessa vaan lukoista poistetaan oikeus kyseiseltä avaimelta. Mikäli asukkaat muistavat ilmoittaa kadonneista avaimista ei yhtiön tiloihin ole pääsyä hukkuneilla avaimilla. Ilmoita kadonneesta avaimesta IHL turvaan, myynti@ihlturva.fi, 09 3417170. Avainten poistaminen järjestelmästä ei aiheuta osakkaalle tai asukkaalle lisäkuluja.

Uudet ja lisäavaimet

Uusien avaimien hankinta tapahtuu osakkaan toimesta tekemällä tilauksen isännöitsijälle, mielellään sähköpostitse. Isännöitsijä vahvistaa tilauksen, jonka jälkeen avain voidaan noutaa huollon/ lukkoliikkeen toimipisteestä. Varaa noudettaessa mukaasi henkilöllisyystodistus. Avain tulee myös maksaa paikanpäällä.

Huoneiston ovien muuttaminen iLOQ lukoiksi

Osakkaat voivat muuttaa huoneistojensa lukot iLOQ yhteensopiviksi. Tämä tapahtuu olemalla yhteydessä isännöitsijään. Asennuksen toteuttaa ja siitä laskuttaa IHL turvaan, myynti@ihlturva.fi, 09 3417170.

Kadonneet avaimet

Koska avaimet ovat huoneistokohtaisia, tulee asukkaan tai osakkaan ilmoittaa kadonneista avaimista. lmoita kadonneesta avaimesta IHL turvaan, myynti@ihlturva.fi, 09 3417170. Avainten poistaminen järjestelmästä ei aiheuta osakkaalle tai asukkaalle lisäkuluja. Ilmoitusta helpottaa mikäli sinulla on ylhäällä mikä on kadonneen avaimen numero. Tämä tieto ei kuitenkaan ole välttämätön.

Mikäli haluat, että avain tehdään käyttökelvottomaksi (esim. varkaustapaus) voit soittaa huollon päivystysnumeroon ja pyytää huoltomieltä käymään paikalla välittömästä. Huom. huolto veloittaa tästä hinnastonsa mukaisesti.

Kadonneen tai varastetun avaimen kuolettamisesta johtuvia kuluja korvataan taloyhtiön vakuutuksesta. Korvaus katto per tapaus on 300€ ja omavastuu on 0€. Voit hakea korvausta AIG:n sivuilta. Mainitse vakuutusnumero 102-3601 (tapaturmavahingot) tai 119-4842 (muut vahingot, esim. avainturva, asumisen keskeytyminen

Vastaa