Osakasremontit

Muista ilmoittaa remonteista

Säästökennossa osakasremonttien valvontakäytäntö päivittyi 2021. Nyt useissa remonteissa on myös remontin aikainen dokumentointivelvollisuus, toisaalta yhtiön tekemään pakollista valvontaa kevennettiin. Tutustu osakasremonttien valvontakäytäntöön ja ilmoita remonteista mikäli ne kuuluvat ilmoitettaviin tai luvan vaativiin. Mikäli remonttisi yksikin osa-alue kuuluu ilmoitettaviin tai luvan varaisiin on koko remontista tehtävä ilmoitus. Ilmoitus tehdään isännöintsijälle. Korjaustyöt saa aloittaa vasta, kun siihen on taloyhtiöltä lupa.

Jos sinulla on kehitysehdotuksia käytäntöön, otamme niitä mielellämme vastaan: hallitus@saastokenno.com.

Ilmalämpöpumput

Yhtiökokouksessa 10.6.2014 päätettiin, että asukkaat saavat halutessaan asentaa ilmalämpöpumpun huoneistoonsa.
Ilmalämpöpumpun asentamisessa on kuitenkin noudatettava yhtiön antamia ohjeita.

Onnistunut ilmalämpöpumpun asennus ja laitteen sijoittelu vaikuttavat ilmalämpöpumpun tehokkaaseen toimintaan. Asennus tulee aina jättää ammattilaisten tehtäväksi, sillä se vaatii erikoisosaamista. Siihen liittyviä sähkötöitä saavat tehdä vain Turvatekniikan keskuksen rekisteröimät sähköurakoitsijat. Ilmalämpöpumpun asennus pitää sisällään yksiköiden sijoittelun, kondenssivaaran välttämisen ja laitteen käyttöönoton.
Ilmalämpöpumpun asennusohje

Keittiön siirto -ohje melun vähentämiseksi

Hallitus on joulukuun 2022 kokouksessa päättänyt, että keittiön siirrot saavan luvan vain kun niissä seurataan seuraavaa ohjetta. Ohjeen tarkoituksena on vähenttää huoneistojen välillä kuuluvaa melua.

Keittiöremonteissa suositellaan asennettavaksi poistoilmakanavaan äänenvaimennus

Selvityksen mukaan ilmanvaihto on keskeinen syy miksi huoneistojen välillä kuuluu melua. Tätä voidaan vähentää asentamalla äänieristys poistoilman kanavaan. Hallitus on joulukuun 2022 kokouksessa päättänyt, että taloyhtiö suosittelee äänenvaimennuksen asennusta ja maksaa asennuksen kustannukset keittiöremontin yhteydessä.