Ikkuna- ja oviremontti 2017-2018

Vahasen kuntoraportissa 2014 nostettiin esille ikkunoiden huono kunto. Hallitus lisäsi kunnostussuunnitelmaan remontin vuodelle 2017 ja se pääosin toteutettiin 2018.

Asukkaiden ja osakkaiden kokemuksia kunnosta kartoitettiin 2015, minkä pohjalta kierrettiin vielä eniten huomiota vaativissa kohteissa. Kierroksen päätteeksi todettiin, että varsinkin ylimmissä kerroksissa ikkunoiden kunto on niin huono, että vaihtaminen on lähes ainoa ratkaisu. Verrattiin myös mahdollisuutta korjauttaa ikkunat ja ylläpitää ikkunoiden kuntoa suhteessa uusimiseen 50 vuoden näkökulmasta. Vertailussa huomattiin, että kustannukset olivat verrattain samat, mutta uusimisen seurauksena saataisiin säästöä lämmönkulutuksessa ja lisättäisiin asumismukavuutta. Näin päätettiin lähteä valmistelemaan ikkunoiden ja parvekeovien vaihtamista.

Arvio ikkuna- ja parvekeovien remontista oli 1 600 000 € itse urakka sekä suunnittelu-, valvonta- ja lisätyövaraus 500 000€, sillä epäilyksenä oli, että ikkunoiden rakenteista saattaisi löytyä ongelmia.  Hanke pysyi hyvin hinta-arviossaan eikä odottamattomiin lisätöihin ei ollut tarvetta. Suurimmat lisätyöt olivat ikkunanpielikorjauksia.

Ikkunaremontti on muutamien yksikohtien osalta kesken, joista on sovittu urakoitsijan kanssa. Suurin näistä on julkisivun ulko-ovien väri, joka on osassa taloissa väärä. Tämä on tarkoitus korjata 2019 keväällä/kesällä. Myös muita pienempiä töitä on vielä tekemättä.

One thought on “Ikkuna- ja oviremontti 2017-2018

 1. Muualla kysyttiin ”miten ihmeessä 5 ikkunaa ja parvekkeen ovi voi maksaa yli 10 000€”

  Minulla ei ole tarkkoja erittelyitä, sillä hanke on ostettu pakettina kilpailutuksen jälkeen. Joiltain osin tiedän ja toisilta pystyn arvaamaan miten hinta rakentuu.

  Ikkunat ja ovet keskimäärin maksavat alle 1000€ kpl. Näin ollen, jos olisit maksanut vain omanhuoneistosi ikkunoista ja ovista hinnan olisi tullut jäädä alle 5000€. Tilauksessa on kuitekin mukana n. 100 yleisten tilojen ikkunaa sekä 37 ulko-ovea.

  Tilaus sisältää asennuksen. Huoneistojen ja yhteisten tilojen vanhat ovet ja ikkunat on poistettu ja uudet on asennettu paikalleen. Tähän on mennyt 2×2 asennustiimiltä noin 6kk. Keskeinen kulu on myös nostimet joilla on työskennelty. Yhtiölle henkilönostimen päivähinta on n. 1000€, urakassa käytettiin isompia nostimia. Tämän pohjalta arvioisin, että ainakin 1/3 hinnasta tulee asennuksesta ja sen välineistä.

  Lähes 100t€ on maksettu ikkunan pielikorjauksista.

  Huoneistosi ei siis maksa vain huoneistossa tehdyistä muutoksista vaan koko hankkeesta osakkeiden suhteessa.

  Olen samaa mieltä, että hinta on korkea. Ei kuitenkaan niin korkea kuin alunperin pelättiin, sillä ikkunoita ympäröivistä rakenteista ei löytynyt lahoa.

Vastaa