Taloyhtiön osakeluettelon ylläpito on siirretty Maanmittauslaitokselle


Yhtiön osakeluettelo on siirretty 27.10.2023 Maanmittauslaitoksen ylläpitämään huoneistotietojärjestelmään.

Maanmittauslaitos vastaa jatkossa osakeluettelon ylläpidosta ja osakerekisteröinneistä. Uuden omistajan rekisteröintiä ei enää tehdä isännöintiyrityksessä.

Osakeluettelon siirron jälkeen osakekirja on edelleen arvopaperi! Osakekirjaa ei tule hävittää omatoimisesti, vaan toimittaa se Maanmittauslaitokselle omistuksensa rekisteröintiä ja osakekirjan mitätöintiä varten.

Jokainen osakas huolehtii itse paperisen osakekirjan muuttamisesta sähköiseksi omistajamerkinnäksi. Sähköisen omistajamerkinnän hakemisen kanssa ei tarvitse kuitenkaan kiirehtiä, vaan aikaa on 10 vuotta.

Jatkossa taloyhtiö hakee osakkaan osoitteen yhtiökokouskutsun toimittamista varten huoneistotietojärjestelmästä. Osakeluettelo siirron yhteydessä olemme ilmoittaneet huoneistotietojärjestelmään taloyhtiön tiedossa olevat osakkaiden postiosoitteet ja yhtiökokouskutsun toimittamista varten ilmoitetut sähköpostiosoitteet. Vastuu yhteystietojen ylläpidosta on nyt Maanmittauslaitoksella. Jos postiosoitteesi tai yhtiökokouskutsun lähettämistä varten ilmoittamasi sähköpostiosoite muuttuu, ilmoita muutoksista Maanmittauslaitokselle!

Tarkemmat ohjeet sähköisen omistajamerkinnän hakemiseen ja muuttuneiden yhteystietojen ilmoittamiseen liitteenä olevassa Maanmittauslaitoksen ohjeessa.

Terveisin
Veera Hannula vastuuisännöitsijä
Granlund Isännöinti Oy, puh. 09 2500 6250, isannointi@granlund.fi

Liitteenä tiedote ja Maanmittauslaitoksen ohje

Vastaa