Kattoremontti 2016

Vahasen kuntoraportissa 2014 todettiin tarve kattojen korjaamiselle tai uusimiselle. Uusimisen sijaan tutkittiin mahdollisuutta uudelleenmaalata katot, josta päätettiin vuoden 2016 yhtiökokouksessa ja joka toteutettiin 2016 kesällä. Vanha maali poistettiin irtoavilta osin ja pinnat pestiin. Tämän jälkeinen maalausvaihe sisälsi pohjamaalauksen ja kaksi kerrosta pintamaalia. Maalauksen lisäksi tehtiin pieniä peltitöitä ja asennettiin turvatuotteita. Kustannuksiin varattiin 160 000 €, jonka alle jäätiin.

Tulevaisuus

Kattojen maalipinnan todettiin hilseilleen, mutta kunto maalin alla oli vielä oikein hyvä. Uusi maali on vesiliukoinen ja vaatii noin 10-15 vuoden päästä uudelleenmaalauksen. Säännöllisen maalauksen lisäksi katoilla ei ole remontointitarvetta.

Maalaukseen kuuluu kaksivuotistakuutarkastus. Tämän jälkeen kattojen kuntoa seurataan vuosittain huollon toimesta ja n. 5 vuoden välein tarkemmilla katsauksilla.

2 thoughts on “Kattoremontti 2016

  1. Hiljattain maalattu katto näyttää jo huonommalta kuin ennen maalausta. Ohessa kuvalinkki nykytilasta. Itse luulin että tuo oli vasta pohjamaalikerros (taloissa oli ennen kaikissa oman talon väriteema).

    Selkeän laatuongelman lisäksi ei myöskään koko kattoa ole maalattu vaan jokaisen talon katosta näkyy osia alkuperäisväreillä. Onko siis todellakin maalattu kolme kerrosta maalia kattoon?

    https://tinyurl.com/kattomaalaus

Vastaa