Osittainen julkisivuremontti 2022

Hallitus suosittelee, että yhtiökokous hyväksyy osittaisen julkisivuremontin. Tässä yhteydessä korjataan kiireellisesti korjausta tarvitsevat osat eli elementtien saumojen uusiminen ja halkeamien korjaaminen, sekä pestään ja maalataan julkisivujen pitkät sivut. Parvekkeilla uusitaan elementtisaumat ja tarvittaessa lattiapintoja. Hankkeen kustannusarvio on alla. Kustannusarvio on laskettu arviodulla työmäärällä (esim. korjattavien halkeamien määrä), jonka takia arvioon liittyy tavanomaista enemmän epävarmuutta. Tämän takia ehdotettu lainavaltuustus on tavanomaista suurempi.

Tarjottu urakkahinta arvioidulla työmäärällä358000
Lisätyöarvio70000
Urakan valvonta ja johto12000
Yhteensä440000 (4€/osake)

Korjattavat kohteet suositeltiin korjattaviksi jo 2014 tehdyssä kuntokartoituksessa. Sadeveden päätymisestä rakenteisiin ei ole tietoa. Mikäli rakenteisiin pääsee kosteutta se saattaa nopeuttaa betonin rapautumista tai näkyä vesivahinkona huoneistossa. Hallituksen arvion mukaan saatu tarjous on edullinen, myös ottaen huomioon rakentamisen nousevat hinnat. Näiden syiden takia hallitus suosittelee hankkeen aloittamista saadun tarjouksen perusteella kesällä 2022.

Julkisivuremontti toteutetaan telineiltä käsin. Telineet rakennetaan talojen pitkille sivulle. Hanke alkaa toukokuun alussa. Telineet ovat paikallaan yhden talon ympärillä 1-1,5kk. Telineisiin ei tule pressuja, joten tuulettaminen on mahdollista, kunhan se tehdään työaikojen ulkopuolella. Vaurioituneita kohtia piikataan auki, joka aiheuttaa meteliä, myös telineiden rakentamisen aikaan poraamisesta on haittaa asumiselle. Likaa ja pölyä ei kuitenkaan kerry tavanomaista enempää, jos ikkunat ja ovet ovat suljettuja työaikoihin. Remontin jälkeisen pesun seurauksena ikkunoihin jää likaläpliä, joiden peseminen jää asukkaille.

Tausta

Julkisivuremontti koostuu useista alaremonteista, joilla on vaihteleva kiireellisyys ja kustannus. Näitä esitellään hyvin Vahasen kuntotutkimuksessa 2014. Säästökennossa tehtiin vuonna 2000 julkisivujen peruskorjaus, jonka tuloksia edellä mainittu tutkimus tarkastelee. Tutkimuksen pohjalta hallitus on suunnitellut tulevia julkisivukorjauksia.

Näistä kallein ja eniten huomiota saanut on ikkunoiden ja parvekeovien uusiminen, joka toteutettiin 2018.

Vastaa